Tandpleje i børnehøjde

Alle undersøgelser viser, at gode vaner grundlægges i barndommen, så det er aldrig for tidligt at lære dit barn om ordentlig tandpleje. Børn bliver påvirket af, hvad de ser i hjemmet, og som forældre har man derfor pligt til at gå forrest, når det kommer til tandbørstning, tandtråd og tandlægebesøg. Er du i tvivl om, hvordan du skal lære belære dit barn om vigtigheden af ordentlig mund- og tandhygiejne? Læs med her, hvor vi hos Tandlæge Bodil Diernæs deler ud af vores bedste råd.

Vær det gode eksempel

Lige meget hvordan dit eget forhold til tandlægen er, bør du altid være et godt eksempel for dine børn. Lider du selv af tandlægeskræk, må du endelig ikke lade det komme til udtryk, da børn har det med at overtage deres forældres holdninger og vaner. Hvis du viser, at du er bange, vil dine børne højst sandsynligt overtage denne frygt – og det kommer der jo ikke noget godt ud af. Tandlægeskræk er en irrationel frygt, da fraværet af tandlægebesøg udelukkende fører til at problemer vokser sig større og kræver mere omfattende, og ofte mere smertefuld, behandling.

Tal med dit barn

Det bedste du kan gøre er at tale med dit barn om tandlægen. Lån en bog på biblioteket, der kan være med til at sætte gang i en dialog. Der findes et utal af børnebøger om tandlægebesøg med kendte figurer som fx Lotte, Peter Pedal m.fl. En hyggelig bog om almindelig forebyggende tandpleje kan være med til at vise barnet, er der intet er at frygte ved at gå til tandlægen. Tandlægen er en rar person, der udelukkende hjælper barnet med at opretholde en sund mund og tandhygiejne, så de hverken får smerter eller kræver behandling.

Hvad end du bor i Køge, Solrød, Strøby Egede eller en anden østsjællandsk by,  er du velkommen til at kontakte os på telefon 56 65 07 27 eller gennem kontaktformularen her på siden, så kan vi tage en uforpligtende snak om tandpleje for børn og unge,

Forebyggelse er bedre end behandling

Forebyggelse er bedre end behandling Hvis du ønsker at bevare dine tænder i flot stand resten af livet, er forebyggende tandpleje en af de vigtigste indsatser for at beskytte dine tænder. Plejer du dine tænder grundigt hver dag skaber du det bedste grundlag for sunde...

Har du tandpine?

Har du tandpine? Bestil en tandlægetid Hvis du har tandpine, kan det skyldes flere årsager. Nogle af de mest almindelige årsager til tandpine kan blandt andet være betændelse i en nerve i tanden, en knækket tand, betændelse i rodspidsen på en tand, for mange bakterier...

Tre råd til dig med tandlægskræk

Tre råd til dig med tandlægeskræk Mange mennesker lider af tandlægeskræk, og tandlægeskræk er en stor gene, som gør et tandlægebesøg til en ubehagelig oplevelse. For at det ikke skal gå ud over tænderne, er der flere ting, man kan være opmærksom på for at komme sin...